search user menu
Blic • 29.11.2021.

Pravila za učešće na aukciji

Molimo Vas da pažljivo pročitate ova pravila pre početka nadmetanja na holandskoj aukciji.

  1. Aukcija na kojoj učestvujete je holandski tip aukcije, što podrazumeva aukciju u kojoj prodavac postavlja početnu (maksimalnu) cenu i rezervisanu (minimalnu) cenu. Tokom trajanja aukcije cena se spušta naniže, dakle od početne do rezervisane cene, i to u jednakim vremenskim intervalima. Učesnik pobeđuje na aukciji trenutkom kada da ponudu pritiskom na dugme “KUPI”, i to ukoliko je takva ponuda iznad rezervisane (minimalne) cene. Time se aukcija i prekida, i naknadne ponude nisu dozvoljene.
  2. Ukoliko nijedan učesnik ne da ponudu koja je visa od rezervisane (minimalne) cene, aukcija će biti proglašena neuspešnom.
  3. Pored Vas, na aukciji mogu učestvovati i neograničeni broj drugih lica, ali niti Vi niti lica će imati informaciju o broju učesnika na aukciji, niti o njihovom identitetu. Svim učesnicima su stavljene na raspolaganje iste informacije o aukciji, i za sve učesnice važe ista pravila učešća na aukciji.
  4. Na ekranu ćete, pored fotografije i naziva predmeta za koji ćete se nadmetati videte i sledeća polja:
    • TRENUTNA CENA – polje u kome je iskazana cena u EUR koja se protekom vremena snižava, sve do rezervisane (minimalne) cene.
    • VREME DO ZAVRŠETKA AUKCIJE – Ukupno vreme do isteka aukcije, odnosno do trenutka kada će trenutna cena dostići rezervisanu (minimalnu) cene, te kada će aukcija biti prekinuta.
    • KUPI - Kada trenutna cena dostigne iznos koji ste Vi spremni da platite, kliknite na dugme KUPI, i istog trenutka ćete postati pobednik na aukciji. Kada jednom kliknete na ovo dugme, Vaša odluka će se smatrati konačnom, i obavezaćete se na kupovinu predmeta aukcije.
  5. Po završetku aukcije, dobićete elektronsku poruku od administratora Doboša, u kojoj ćete biti obavešteni o daljim koracima u vezi sa aukcijom, bilo da ste na aukciji pobedili ili ne.

ŽELIMO VAM USPEŠNO NADMETANJE!
Doboš tim


PODELI OVO PUTEM

SLIČNE VESTI