search user menu
Blic • 29.11.2021.

Po Vojvodini na doboš zbog hipoteke otišle 202 kuće sa okućnicom

Nekretnine se najčešće prodaju prema Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, čija regulativa kaže da se vrednost nekretnine utvrđuje u visini tržišne cene na dan procene, ali da na prvoj javnoj prodaji (aukciji) može biti umanjena trećinu i koštati 70 odsto procenjene vrednosti, dok na drugoj prodaji može biti upola jeftinija od procenjene vrednosti. Zato ko nema krov nad glavom ili ima novca da ulaže u nekrentine nema bolju priliku da se obezbedi za malo para.

Najviše ima nekrentina u gradovima pa je tako sever Bačke, Subotica, na prvom mestu po broju kuća oglašenih za prodaju s ukupno 25 nekretnina.

2,3 miliona dinara tržišna vrednost, a prodajna 10.000 evra

Sledi ga sedište Pokrajine Novi Sad, na čijem području su banke oglasile prodaju 16 kuća, pa grad Pančevo, gde je na listi za prodaju 13 porodičnih kuća i naposletku gradovi Sombor i Vršac, gde takvih nekretnina ima po devet.

U opštinama Apatin, Bačka Topola, Bečej, Кikinda i Vrbas ima po sedam kuća koje se mogu pazariti, dok na područjima Bačkog Petrovca, Malog Iđoša, Opova, Sečnja i Sremskih Кarlovaca trenutno na „Dobošu” nema kuća za prodaju. U ostalim vojvođanskim opštinama ima oglašenih nekrentina, ali po nekoliko.

25 kuća sa okućnicom se prodaje u Subotici

Za svega 10.000 evra može se pazariti kuća površine 117 kvadrata u Apatinu, koja se, inače, prodaje drugi put. Tržišna vrednost te nekretnine je procenjena na više od 2,3 miliona dinara, pa eto prilike za trgovanje, pogotovo što se u poslednje vreme o Apatinu sve češće priča kao o novoj turističkoj destinaciji u turističkoj privredi Srbije, zbog blizine Dunava i Specijalnog rezerevata prirode „Gornje Podunavlje”.

U istoj opštini u Svilojevu prodaje se za 15.000 evra kuća od 332 kvadrata s velikom okućnicom, odnosno uz kuću se naslanja njiva veća od tri ara i vinograd površine 1.320 kvadrata.

U Bečeju, banka takođe prodaje veliki posed – dva porodična objekta na jednoj parceli, od kojih veći ima 230 kvadrata, a drugi nepunih 40. Uz ta dva objekta za stanovanje su i tri pomoćne zgrade od deset do 132 kvadrata. Vrednost te nekretnine nije objavljena na „Dobošu” već ostavljen kontakt-telefon.

Dobro za vikendaše

Među porodičnim kućama ima i onih gde se može boraviti tokom vikenda i godišnjih odmora i uz odmor baviti se i voćarstvom i vinogradarstvom. U Jasku, u iriškoj opštini, uz vikend-kuću od 64 kvadrata prodaje se i voćnjak površine 142 kvadrata. Кoliko košta posed nije navedeno, ali je napisan kontakt-telefon poverioca. Isto u Irigu, ali u КO Кrstašice, oglašena je po drugi put vikend-kuća od 33 kvadrata uz koju je njiva od 10,7 ari, koja košta 10.000 evra.

Na području opštine Ada banke prodaju dve kuće, od kojih je jedna baš u varoši, a druga u Molu, koji je s Adom gotovo povezan. U Adi kuća površine 115 kvadrata i pomoćna zgrada od 44 kvadrata koštaju 14.450 evra, dok je kuća u Molu s okućnicom od 1,3 ara procenjena na 16.000 evra.

Već duže prodaje se kuća u Tovariševu, u opštini Bačka Palanka površine 67 kvadrata. O ceni nekrentine na „Dobošu“ nema podataka već je ostavljen kontakt-telefon i navedeno da je prva prodaja bila zakazana početkom marta ove godine.

Dugo se prodaje i kuća u Baču površine 118 kvadrata s pomoćnim objektom. Nekretnina je, kako se može videti na „Dobošu“, na prodaji od prošle godine. Nije navedeno koliko košta već se potencijalni kupci upućuju na poverioca.

Izvor: portal dnevnik.rs(19.12.2019.)


PODELI OVO PUTEM

SLIČNE VESTI